امروز يك شنبه  ۱۵ تير ۱۴۰۴

۱۴۰۴/۰۴/۰۵- ۱۷:۲۹

مقاله سفیر ج.ا.ایران با عنوان «حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران و فروپاشی حقوق و قواعد بین المللی» و انتشار در رسانه‌ها

انتشار مقاله سفیر ج.ا.ایران با عنوان «حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران و فروپاشی حقوق و قواعد بین المللی» در برخی رسانه‌های سنگال از جمله در داکاراکتو

حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران

و فروپاشی حقوق و قواعد بین المللی

 

حمله 13 ژوئن 2025 رژیم صهیون و حمله 22 ژوئن 2025 ایالات متحده آمریکا به ایران و تعرض به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران و بویژه حمله به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران از جمله سایت های هسته ای فردو، نظنز و اصفهان ، علاوه بر همه مخاطرات آن برای ایران و کشورهای منطقه، کلیت رژیم حقوقی بین المللی موجود را در معرض فروپاشی قرار داد. اقدام نظامی دو بازیگر مزبور بر اساس همه قوانین و نرم های حقوق بین الملل، اقدامی تجاوزکارانه بوده و موجب فروپاشی نظم حقوقی بین المللی شدند که فروپاشی این نظم برای جامعه جهانی فاجعه بار است.

رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا در جنگ غزه و حمله به ایران از همه خطوط قرمز قانونی عبور کرد و مرتکب همه نوع جنایت شد و حمله به تأسیسات هسته ای صلح آمیز ایران آخرین خط قرمز و میخی  بر تابوت حقوق بین الملل و معاهده منع اشاعه هسته ای بود که اتفاق افتاد. جنایت دیگر و جدیدی که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی رخ داد حمله به تأسیسات هسته ای صلح آمیز  ایران است . بر اساس مقررات موجود بین المللی که آژانس بین المللی انرژی آنها را تدوین و تصویب کرده و مورد تأکید کلیت جامعه بین المللی است، هر گونه حمله، خرابکاری و تعرض به تأسیسات هسته ای صلح آمیز که تحت نظارت آژانس بین المللی قرار داد مطلقا ممنوع می‌باشد. این در حالی است که  برای نخستین بار در جهان دو  بازیگر دارای سلاح های هسته ای که یکی از آنها قبلا از سلاح اتمی در دنیا استفاده کرده و دیگری که حتی عضو ان پی تی (NPT  ) هم نیست و همواره تسلیحات اتمی خود را پنهان کرده و اجازه بازرسی‌ها را به آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی دهد، به یک کشور فاقد سلاح هسته ای که عضو NPT  و دارای برنامه صلح آمیز هسته ای تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌باشد به تأسیسات هسته ای آن، حمله نظامی انجام داده است. لذا این موضوع نشانه شکست رژیم های بین المللی نظیر معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT  ) و حقانیت جمهوری اسلامی ایران است. ایران عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای است که بی تردید یکی از مهم ترین معاهدات بین المللی در زمینه امنیت بین المللی در مقابله با گسترش سلاح های هسته ای و هم چنین کاربرد انرژی هسته ای برای مصارف صلح آمیز است. در حالی که رژیم صهیونیستی به‌عنوان تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه، عضو هیچ‌یک از معاهدات سه گانه خلع سلاح کشتارجمعی، از جمله معاهده عدم اشاعه (NPT)، کنوانسیون منع استفاده از سلاح های شیمیایی (CWC) و کنوانسیون منع سلاح های بیولوژیک (BWC) نیست؛

   تعرض و حمله نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی  به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، نه تنها نقض فاحش و بی‌سابقه منشور سازمان ملل، حقوق بین الملل و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی خصوصا اصل منع توسل به زور و احترام به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی کشورها مندرج در بند ۴ ماده ۲ - است، بلکه ناقض قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت و ضربه‌ای هولناک به رژیم منع اشاعه هسته‌ای محسوب می‌شود که توسط یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل ارتکاب می‌یابد و تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی است و مطلقا ممنوع است.  در حالی تأسیسات هسته ای ایران مورد تجاوز و حمله مستقیم نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفت که به صورت  24 ساعته توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و دوربین‌های آنلاین آنها تحت نظارت می‌باشند. طبق قوانین مصرح بین المللی و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، حمله به این تأسیسات مطلقا ممنوع می‌باشد، چرا که می‌تواند خطر بروز فاجعه زیست محیطی و بهداشتی در اثر نشست مواد رادیولوژیک را در پی داشته باشد و از این بابت مصداق بارز جنایات جنگی است. جمهوری اسلامی ایران در خلال 20 سال گذشته به زعم همه نهادهای بین المللی بویژه سازمان انرژی اتمی (16 بار) متعهد به تعهدات خود بود و صریحا اعلام کرد که بدنبال سلاح هسته ای نیست و حضرت آیت الله خامنه رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز فتوا مبنی بر حرام بودن آن دادند و 120 بازرس و دوربین‌های آنلاین آنها شبانه روز در حال بازرسی هستند. ایران عضو ان پی تی و سایر معهدات بین المللی است، ولی رژیم صهیونیستی که دارای بیش از 200 کلاهک هسته ای است نه تنها عضو ان پی تی نیست بلکه هیچ کشوری یا سازمان انرژی اتمی‌بدنبال بازرسی آن نیست. این استاندارد دوگانه را فقط مدعیان دروغین حقوق بشر و غیر متمدن غربی اعمال می‌کنند. رژیم اسرائیل به ایران حمله کرده و از ایران می خواهند خویشتن داری کند. جالب است بدانید که رافائل گروسی مدیر کل آژانس انرژی اتمی در تاریخ 21 ژوئن در مصاحبه با کریستین امان پور خبرنگار سی ان ان صریحا اعلام کرد که ما تاکنون به هیچ سندی مبنی بر دستیابی ایران به سلاح هسته ای دست نیافته ایم و بطور سیستماتیک مشاهده نکرده ایم که ایران به سمت ساخت بمب اتمی می رود. این در حالی است که دو روز قبل از حمله رژیم اسرائیل با گزارش غلطی که به آژانس انرژی اتمی ارائه داد، قطعنامه ای توسط این آژانس صادر شد که چراغ سبزی برای این حمله به رژیم اسرائیل بود و وی شریک این جنایت است.

رژیم اسرائیل، تنها رژیم دارنده سلاح اتمی در منطقه خاورمیانه است که نه عضو NPT   است و نه تحت بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی است و خود به بهانه اینکه ممکن است ایران در آینده به سلاح هسته ای دست یابد به ایران حمله کرد.  لذا ایران به بهانه تصمیم به ساخت سلاح های هسته ای، قربانی یک اقدام تجاوزکارانه آشکار از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفته است. نتانیاهو، عامل کشتار مردم غزه از سال 2008 تقریبا هرساله در سازمان ملل اعلام می‌کند که ایران تا 6 ماه دیگر به سلاح اتمی دست پیدا می‌کند و با گذشت حدود 20 سال هنوز این دروغ ها را تکرار می‌کند و جالب است که غرب به اصطلاح متمدن هم آن را باور می‌کند. طنز پرداز آمریکایی این موضوع را تبدیل به یک برنامه طنز کرده و جملات ایشان را تکرار و وی را رسوا می‌کند.

ایران در میانه مذاکرات دیپلماتیک و غیرمستقیم با آمریکا وحتی با اروپا)  و بدون هر گونه تحریکی مورد تجاوز  و حمله نظامی‌بیرحمانه و ناعادلانه این دو جنایتکار قرار گرفتیم . لذا تجاوز به خاک ایران در میانه مذاکرات نشانه بی‌صداقتی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا و خیانت به دیپلماسی است، ما آغاز گر جنگ نبوده ایم ولی هم محق و هم مصمم هستیم نسبت به حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، و امنیت کشور و مردممان با تمام قوا دفاع کنیم و این دفاع بر اساس ماده  51 منشور سازمان ملل متحد حق ذاتی ما می‌باشد که در آن به صراحت تصریح شده است. دفاع ما کاملا مشروع در مقابل یک تجاوز کاملا نامشروع می‌باشد. ایران وارث تمدنی 7 هزارساله با فرهنگی غنی و به عنوان گهواره فرهنگ و مدنیت شناخته می‌شود. ایران در خلال بیش از 200 سال گذشته هیچ جنگی را علیه هیچ کشوری آغاز نکرده است. این در حالی است که عمر کوتاه 77 ساله رژیم صهیونیستی بر پایه ترور، اشغال سرزمین فلسطین، آپارتاید و جنگ و تجاوز و نسل کشی بنا نهاده شده است. طبق قوانین بین المللی و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حق مسلم همه کشورهای جهان از جمله ایران که عضو ان پی تی است، می‌باشد. اینها به بهانه‌های واهی بدنبال سلب این حق مسلم و قانونی هستند. ایران هیچگاه بدنبال سلاح های هسته ای نبوده و نیست و از حقوق مشروع و مسلم خود که طبق قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی است دست برنداشته و دفاع خواهد کرد.

 اقدام تجاوزکارانه آمریکا در حمله به تأسیسات هسته ای ایران، نه تنها خسارات زیادی به ایران وارد کرد بلکه صلح و امنیت منطقه و جهان را به مخاطره خواهد انداخت که مسئولیتش با آنهاست. وقاحت این موضوع زمانی آشکار می‌شود که رئیس جمهور آمریکا از طریق فضای مجازی و صفحه ایکس به صراحت و با افتخار حمله نظامی خود به تأسیسات هسته ای فردو، نظنز و اصفهان  با استفاده از پیشرفته ترین هواپیما و بمب ها را اعلام می‌کند. دولت آمریکا باید در قبال این حمله جنایتکارانه که در حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی و نخست وزیر جنایتکارش که تحت تعقیب بین المللی جهان است و صلح و امنیت جهانی را به مخاطره انداخته ، پاسخگو شناخته شود. ترامپ با حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی و تجاوز مستقیم به خاک ایران، نشان داد رئیس جمهور جنگ است و  آمریکا را درگیر یک جنگ دیگر کرد. دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی، دیپلماسی و حقوق بین الملل را نابود کردند. رژیم صهیونیستی قبلا از همه خطوط قرمز عبور کرده بود و هر نوع جرم و جنایتی که تصور کنید در غزه و فلسطین و اکنون در ایران مرتکب شده است  ولی این بار با حمله این دو به تأسیسات هسته ای ایران، آخرین خط قرمز نیز عبور کردند و حقوق بین الملل و معاهدات بین المللی را از حیض انتفاع ساقط کردند. حمله به تأسیسات هسته ای بزرگ ترین جرم بین المللی و یک جرم نابخشودنی است.

مطالبه ایران اجرای مسئولیت‌های منشور ملل متحد، محکومیت رسمی تجاوز و اقدام برای توقف آن است. از همه دولت‌های عضو سازمان ملل متحد و کلیه دولت‌هایی که دغدغه صلح و امنیت بین‌المللی دارند انتظار می‌رود ضمن محکوم کردن فوری و صریح و با شدیدترین وجه این تجاوز جنایتکارانه و آشکار و غیرقانونی، اقدام عاجل و دسته‌جمعی برای مقابله با این ماجراجویی خطرناک که بی‌تردید صلح و امنیت جهانی را در معرض تهدیدی بی‌سابقه قرار داده است، انجام دهند. مسئولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بین المللی به شورای امنیت واگذار شده است و کشورها می‌بایست رأسا از توسل به زور در روابط بین المللی خود اجتناب کنند و صدور مجوز کاربرد زور به شورای وواگذار شده است و کشورهای موظف شده اند که به موجب ماده 25 منشور ملل متحد تصمیمات شورای امنیت را اجرا کنند. شورای امنیت سازمان ملل متحد وظیفه اش حفظ صلح و امنیت بین الملل و محکوم کردن متجاوز است و اکنون باید مداخله کند و جلوی متجاوزین را بگیرد و به مسئولیت ذاتی خود عمل کند، چرا که اصول بنیادین نظم بین الملل و منشور ملل متحد و قوانین و حقوق بین الملل مورد تهدید و تجاوز قرار گرفته است و توقف تجاوز بخشی از مسئولیت‌های بنیادین شورای امنیت است. همه کشورهای عضو سازمان ملل باید نسبت به این جنایت جنگی، رفتار غیرقانونی، جنائی و خطرناک  هوشیار باشند و این جنایت را محکوم و متوقف کنند ، در غیر این صورت فردا همین موضوع  را نسبت به یک کشور دیگر تکرار خواهند کرد.  پیام ما بسیار ساده و آشکار است. شواری امنیت باید جلو تجاوز را بگیرد، متجاوز را متوقف کند، حمله جنایتکاران و آغازگر جنگ را محکوم کند. اقدامات فوری برای مقابله و جلوگیری از حملات بیشتر انجام دهد.  از منشور ملل متحد و حقوق بین الملل دفاع کند، مدافع و مجری حفظ صلح و امنیت بین المللی باشد. عدم اقدام به موقع نه تنها تجاوز گر را جری تر می‌کند بلکه حاکمیت قانون را تضعیف می‌کند. بر اعتبار شورای و سازمان ملل می‌کاهد. البته همه شواهد حاکی از این است که شورای امنیت در این مسیر شکست خورد و حقوق بین الملل کشته شد.  ما از همه کشورهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده اند (Stand on the right side of history ) و این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کردند بویژه سنگال، تشکر می‌کنیم.

 

حسن عسگری

سفیر جمهوری اسلامی ایران ـ داکار

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما