شرکت سفیر جمهوری اسلامی ایران در همایش بینالمللی دیپلماسی دینی در دانشگاه شیخ آنتا دیوپ داکار و ایراد سخنرانی
سفیر جمهوری اسلامی ایران در داکار ضمن شرکت در همایش بینالمللی دیپلماسی دینی با محوریت دیپلماسی دینی در خدمت صلح پایدار که توسط دانشگاه شیخ آنتا دیوپ داکار برنامه ریزی شده بود، طی سخنانی بر ضرورت و تقویت گفتگو میان ادیان، ارتقا همزیستی مسالمت آمیز و نقش رهبران و مبلغان دینی در ترویج صلح و دوستی تأکید کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در داکار در تاریخ 7 آوریل 2025 در همایش بینالمللی دیپلماسی دینی با محوریت "دیپلماسی دینی در خدمت صلح پایدار" که توسط دانشگاه شیخ آنتا دیوپ داکار و سازمان غیردولتی "فوزی و نجاتی" به رهبری شیخ آمادو تیجان خلیفه بامبیلور برنامه ریزی شده بود، شرکت و طی سخنانی بر ضرورت و تقویت گفتگو میان ادیان، ارتقا همزیستی مسالمت آمیز و نقش رهبران و مبلغان دینی در ترویج صلح و دوستی تأکید کرد. در ادامه آقای عسگری با اشاره به این نکته که تساوی و برابری انسانها یکی از اصول همزیستی مسالمت آمیز است افزود؛ نژاد پرستی، خود برتر بینی، تحقیر ملتها سبب مشکلات فراوان برای جامعه بشری شده است. جنگ جهانی اول و دوم و امروزه خود برتربینی صهیونیست ها نمونه بارز این مدعاست. اینکه چرا صلح در فلسطین اشغالی برقرار نمیشود؟ چون عدالت رعایت نمیشود و حقوق فلسطینیان برای 77 سال است که توسط اشغالگران نژادپرست صهیونیست ها پایمال و به آنها ظلم میشود و طی یکسال اخیر نیز جهان شاهد وحشیانه ترین جنایات علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی هست. هر چند این جنایات بیش از 7 دهه است ادامه دارد ولی طی یکسال اخیر رژیم اسرائیل از همه خطوط قرمز عبور کرده و هر نوع جنایتی را که تصور کنید مرتکب شده است.
هدف اصلی این نشست علمی و دینی، بررسی فرصتها و چالشهای دیپلماسی دینی به عنوان ابزاری برای تقویت گفتوگوی بینفرهنگ ها، ارتقای همزیستی مسالمتآمیز و پیشگیری از تنشهای اجتماعی بود. در این همایش، جمعی از استادان دانشگاه، رهبران دینی، نمایندگان واتیکان، دیپلماتها و مسئولان نهادهای دولتی حضور داشتند. شیخ آمادو تیجان رهبر خلیه بامبیلو در سخنرانی افتتاحیه خود تأکید کرد که صلح یک مسئولیت مشترک جهانی است و دیپلماسی دینی باید نقشی مکمل در کنار دیپلماسی سنتی ایفا کند. وی بر لزوم مشارکت فردی و جمعی در کاستن از موانع فرهنگی و اجتماعی میان ملتها تأکید نمود. سفیر واتیکان، اسقف اعظم والدمیر سومرتاگ، نیز با اشاره به تحولات دیپلماسی نوین، نقش دیپلماسی دینی در حل منازعات و تعمیق گفتوگوی بینالمللی را اساسی توصیف کرد. همچنین سفیر اتحادیه اروپا در داکار، آقای ژان مارک پیزانی، گفتوگوی بینادیانی در سنگال را میراثی ارزشمند دانست که باید به نسل آینده منتقل شود این نشست در پایان بر تقویت دیپلماسی در عرصه بین المللی به عنوان ابزاری موثر برای صلح جهانی تاکید کرد.