سخنرانی سفیر ج.ا.ایران در نشست ویژه بانوان سنگالی با عنوان «نقش زن در خانواده و جامعه»
در تاریخ 1 دیماه 1403 همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، سفیر جمهوری اسلامی ایران در داکار در نشست ویژه بانوان سنگالی با عنوان «نقش زن در خانواده و جامعه» که توسط موسسه فاطمه الزهرا (س) و مجلس العلمای اهل البیت (ع) در داکار برگزار شد، شرکت و سخنرانی نمود.
آقای عسگری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در داکار در تاریخ 1 دیماه 1403 همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، در نشست ویژه بانوان سنگالی با عنوان «نقش زن در خانواده و جامعه» که توسط موسسه فاطمه الزهرا (س) و مجلس العلمای اهل البیت (ع) در داکار برگزار شد، شرکت کرده و سخنرانی نمود.
سفیر کشورمان در این نشست در خصوص نقش و کارویژه مقام والا و ارزشمند زن یعنی مادر، همسر، مدیر خانواده (تربیت) و مدیریت جامعه (تربیت جامعه) مطالبی بیان کرد و افزود؛ در نظام ارزشی اسلام، خانواده از منزلت و قداست خاصی برخوردار است و زنان بالاترین نقش را در حفظ کیان خانواده به عنوان مادر و همسر و در جامعه بر عهده دارند. زنان هستند که بنیاد خانواده را تشکیل می دهند و در عین حال پرورش دهنده همه افراد جامعه هستند. چرا که انسانها در خانواده تربیت میشوند و سپس وارد اجتماع میگردند و زن به عنوان مدیر خانه و در جایگاه مادر که بیشترین حضور را در خانه دارد، میتواند بالاترین نقش و تأثیرگذاری را در جامعه نیز ایفا کند. لذا پیشرفت جامعه در گرو سلامت خانوادهها و سلامت خانوادهها وابسته به سلامت بانوان است. در ادامه افزودم، هر چند مهمترین وظیفه و کارویژه زن و مادر تربیت صحیح فرزند یا انسان سازی است ولی امروزه شاهد هستیم که نقش زنان در جامعه اعم از سیاست، فرهنگ و اقتصاد و اجتماع بسیار پر رنگ است. هر چند هنوز در برخی جوامع ملاحظاتی در این خصوص وجود دارد ولی امام(ره) معتقد بود که نقش مادری و همسری زن مسلمان، با نقش اجتماعی یا سیاسی و اقتصادی و فرهنگی او در سطح جامعه تزاحمی ندارد و اساساً نباید تزاحمی داشته باشد. لذا زن محور خانواده است و خانواده محور جامعه و جامعه سرنوشت بشریت را در یک برهه از تاریخ و جغرافیای مشخص معلوم میکند. ایشان در پایان ضمن اشاره به شخصیت والای حضرت فاطمه (س) ، یگانه یادگار پیامبر اسلام(ص) به عنوان الگو و اسوه برای زنان و مردان مسلمان تأکید کرد که سبک زندگی حضرت زهرا (س) الگوی بسیار مناسبی برای زنان و حتی مردان مسلمان امروزی است. اگر نمیتوانیم حضرت فاطمه (س) باشیم و به آن قله برسیم ولی میتوانیم در همان مسیر حرکت کنیم و جهت ما جهت حضرت زهرا باشد. در پایان به نقل از رهبر معظم انقلاب تأکید شد که حضرت زهرا (س) الگوی جاودان زن مسلمان در عبادت، سیاست (خطبهها)، تربیت (فرزندان) و زندگی (جامعه) است.
در این مراسم خانم دکتر فاطوما با استاد دانشگاه و محقق و مدرس، خانم میمونه رئیس جمعیت فاطمه الزهرا(س) و دبیر کل این موسسه و همچنین شیخ محمد نیانگ دبیر کل اجرایی مجلس العلمای اهل البیت (ع) نیز در خصوص جایگاه زن در جامعه سنگال و همچنین آسیب شناسی وضعیت زنان در سنگال و الگوپذیری زن مسلمان از فاطمه زهرا (س) به عنوان اسوه و الگوی زنان سخنرانی کردند. آقای وزین رایزن فرهنگی سفارت و آقای اسدی رئیس دانشگاه جامعه المصطفی (ص) نیز در همین خصوص سخنانی ایراد کردند.