امروز شنبه  ۳ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۷/۱۵- ۱۹:۳۲ - مشاهده: ۶۶

مصاحبه آقای کندی خبرنگار رسانه لامپ فال سنگال با سفیر ج.ا.ایران در سنگال در خصوص تحولات خاورمیانه (غزه و لبنان) 13/7/1403

آقای کندی خبرنگار رسانه لامپ فال در تاریخ 13 مهرماه 1403 با آقای حسن عسگری سفیر ج.ا.ایران در سنگال مصاحبه نمود. در این مصاحبه تحولات اخیر مربوط به خاورمیانه به ویژه تحولات غزه و لبنان، شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله و سایر شهدا و عملیات وعده صادق 2 علیه رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفت. این مصاحبه در تاریخ 15 مهرماه منتشر و از طریق یوتیوب قابل دریافت است.

مصاحبه آقای کندی خبرنگار رسانه لامپ فال با سفیر ج.ا.ایران در سنگال در خصوص تحولات خاورمیانه (غزه و لبنان)

13/7/1403

ابتدا اجازه دهید به روح پاک «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله، «اسماعیل هنیه» رهبر حماس، بسیاری از فرماندهان حزب الله و سایر شهدای لبنان و غزه که بدست رژیم سفاک صهیونیستی به شهادت رسیدند، درود بفرستیم و این جنایت بزرگ و جنایات این رژیم در غزه و فلسطین که در آستانه یکسالگی قرار دارد را به شدت محکوم کنیم.

  1. صدها موشک و پهباد از سوی ایران علیه اسرائیل شلیک شده است، آیا این بدان معناست که ایران آماده رویاروئی با رژیم اسرائیل است؟

برای پاسخ به این پرسش باید یک سابقه کوتاه را عرض کنم. استحضار دارید که در آغازین روز رسمی فعالیت دکتر پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی «اسماعیل هنیه» رهبر حماس و مهمان دولت ایران را در تهران ترور کرد. ایران حق پاسخ به این جنایت را برای خود محفوظ داشت و اعلام کرد به موقع پاسخ خواهد داد.

 ولی کشورهای غربی به ویژه آمریکا با ارسال پیام های مکرر و وعده‌های دروغین  از ایران می خواستند برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه خویشتن داری کند. رئیس جمهوری اسلامی ایران به منظور اثبات وعده و راهبرد صلح جویانه و تعامل سازنده خود با کشورهای جهان، بیش از دو ماه از خود خویشتن داری کرد، ولی مجدداً شاهد بودیم که علاوه بر ادامه جنایات خود در غزه، فرماندهان ارشد حزب الله لبنان و ایران را ترور کرد، از تکنولوژی پیجرها استفاده کرد و بیش از 1000 نفر را در لبنان شهید و مجروح کرد که سفیر ایران در لبنان هم جز مجروحین بود و بعد هم ترور «سید حسن نصرالله» رهبر حزب الله لبنان و فرماندهان از جمله یک فرمانده ایرانی با استفاده از بمب های یک تنی اهدایی از سوی آمریکا که اوج وقاحت و جنایت این رژیم بود. لذا استمرار جنایات رژیم صهیونیستی ایران را مجبور به واکنش و پاسخ قاطع نمود.

من سوال می‌کنم، آیا هیچ راه دیگری برای ایران جهت خویشتن داری بیشتر باقی مانده بود؟ جالب است بدانید که فرمان این حمله در نیویورک صادر شد و آمریکائی‌ها نمی‌توانند خود را از همدستی با صهیونیست ها تبرئه کنند.

لذا ایران از حق دفاع خود برای دفاع مشروع بر اساس ماده 51 از منشور سازمان ملل استفاده کرد و پایگاههای نظامی و امنیتی که مسئول کشتار و نسل کشی غره و لبنان هستند را هدف قرار داد. اقدام ایران به گفته مقامات ارشد ایران به پایان رسیده و در صورت واکنش و پاسخ رژیم صهیونیستی، با پاسخ فوری و قدرت بیشتری مواجه خواهد شد. تنها زبانی که نتانیاهو می فهمد، زبان پاسخ قاطع و دفاع موثر از خود است

  1. اسرائیل وعده پاسخ قطعی را می دهد، نظر شما چیست؟

عدم پاسخ ایران به جنایات آشکار رژیم صهیونیستی این رژیم را جری تر می‌کرد و منطقه به آتش کشیده می‌شد، چون نتانیاهو حیات خود را در استمرار جنگ می داند و پایان جنگ به منزله پایان حیات سیاسی وی می‌باشد. ایران اعلام کرد که واکنش ایران پایان یافته است و در صورت پاسخ اسرائیل و یا هر اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی یا حامیان آن با پاسخ شدیدتر و قوی تر جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

رژیم صهیونیستی عدم پاسخ ایران را به منزله ضعف ایران تلقی کرده بود و با این حمله موشکی بخشی از توان ایران را مشاهده کرد و این امر می‌تواند بازدارنده باشد، هر چند شخص نتانیاهو بسیار افراطی است و ارتکاب هر گونه جنایت توسط وی متصور است ولی جرأت پاسخ قاطع به ایران را نخواهد داشت.  البته بدون شک حملاتش به حزب الله لبنان و سوریه را افزایش خواهد داد

آیا مدعیان دروغین صلح و حقوق بشر اکنون از رژیم صهیونیستی می خواهند که خویشتن داری کند؟ به هیچ وجه؟ برعکس تأکید می‌کنند که رژیم صهیونیستی حق دفاع از خود را دارد و همین موضوع این رژیم را جری تر می‌کند؟ آنها اصلا فکری نمی‌کنند که مظلومین فلسطین و غزه و لبنان هم حق دفاع از خود را دارند؟

  1. ستاد کل ارتش ایران ادعا می‌کند که موشک های ما به اهداف خود رسیده است که رژیم اسرائیل آن را رد می‌کند. تحلیل شما چیست؟

اجازه دهید نه ادعای ستاد کل ایران و نه ادعای مقامات رژیم صهیونیستی را ملاک قرار دهیم. بیائیم به اظهارات برخی مقامات آزاداندیش و منابع خارجی و همچنین شواهد موجود اتکا کنیم. بسیاری از کارشناسان نظامی و سیاسی بر اساس شواهد معتقدند؛ پاسخ ایران بسیار گسترده و موثر و کارآمد بوده است و به اهداف تعیین شده اصابت کرده است و گنبد آهنین کارائی لازم را نداشته است.

 اصابت اکثر موشک ها در اهداف تعیین شده و خرسندی مردم و کودکان مظلوم غزه و فلسطین و یمن و لبنان و گرفتن عکس یادگاری آنها با تکه‌های موشک ها از موفقیت قاطع این موشک ها به اهداف تعیین شده که صرفاً اهداف نظامی و امنیتی بوده را نشان می دهد.

  1. منفعت ایران برای ورود به این درگیری چیست؟

درگیری و جنگ هیچ منفعتی برای ایران ندارد و هیچگاه جنگ که خانمانسوز است را اصلاً برای هیج کجای دنیا تجویز نمی‌کنیم. ما به هیچ وجه به دنبال جنگ و تنش و درگیری نیستیم. جنگ هیچ نفعی برای ما ندارد، چرا که طعم تلخ جنگ را هشت سال چشیده ایم و به همین دلیل مقامات ما از جمله رئیس جمهور ما به طور مستمر این موضع راهبردی را تکرار می‌کند که ایران بدنبال صلح و امنیت و آرامش منطقه و جهان است و خویشتن داری بیش از دو ماه ایران برای اثبات این ادعا کافی است.

ایران در خلال 200 سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده و هیچ قصدی هم برای کشورگشایی ندارد ولی تجاوز به خاک و تمامیت ارضی خود را بر می تابد و برای دفاع از خود و مظلوم هرگونه تجاوزی را شجاعانه پاسخ خواهد داد و برای عزت و استقلال و عظمت ایران با هیچ تجاوزی مماشات نخواهد کرد.  

  1. کشورهایی مانند فرانسه، آمریکا و بریتانیا قول حمایت خود را به رژیم اسرائیل می دهند. نظر شما نسبت به نگرش این کشورها چیست؟

این کشورها و به ویژه آمریکا قول حمایت نمی دهند بلکه حمایت قطعی و همه جانبه می‌کنند. آمریکا علناً و آشکارا از حمایت قطعی خود برای دفاع از رژیم صهیونیستی نموده و هر بار پیچیده ترین تسلیحات را به این رژیم داده است که آخرین آن ارسال بمب های یک تنی سنگر شکن بود که علیه مردم مظلوم لبنان استفاده و ساختمان‌ها و منازل مسکونی را با خاک یکسان کرد و ده‌ها متر تا زیر زمین را شکافت و منجر به شهادت «سید حسن نصرالله» هم شد.

تا زمانی که این حمایت ها هست، این رژیم جری تر شده و شاهد این جنایات وحشتناک از سوی آن هستیم. مطمئن هستیم در صورت عدم حمایت آمریکا و دیگر کشورها، این رژیم در عرض چند روز فروخواهد پاشید. دیشب هم جنایات خود را در لبنان تکرار کرد

  1. لبنان نیز در روزهای اخیر تحت حملات رژیم اسرائیل قرار گرفته است.آیا کشورهای مسلمان به فکر تشکیل یک بلوک متحد علیه رژیم اسرائیل خواهند شد؟

یکی از پیشنهاد های رئیس جمهوری اسلامی ایران تشکیل بلوک متحد کشورهای مسلمان بود که اخیراً مطرح کرد. امام خمینی سه دهه پیش رژیم صهیونیستی را غده سرطانی نامید و گفت اگر همه کشورهای اسلامی متحد شوند و یک سطل آب به سمت اسرائیل بریزند، این رژیم را آب خواهد برد.

اگر در خلال این یکسال بحران غزه کشورهای مسلمان متحد می‌شدند و مقابل جنایات این رژیم می ایستادند، شاهد این همه جنایات نبودیم. هنوز دیر نیست و اگر این اتفاق بیافتد این هدف محقق می‌شود. اگر سازمان همکاری اسلامی‌که مرکب از 57 کشور اسلامی است مواضع قاطع و یکسان علیه رژیم صهیونیستی اتخاذ می‌کردند و مناسبات خود با این رژیم را قطع می‌کردند، جرأت این میزان جنایت را نمی‌کرد.   

  1. 7. آیا ما به سمت نوعی گسترش این درگیری در منطقه پیش می رویم؟

هدف نهایی رژیم صهیونیستی گسترش تنش و جنگ هست و تلاش می‌کند ایران را وارد جنگ کند و منطقه را با بی ثباتی و ناامنی مواجه کند. رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات خود و کسب حمایت های آمریکا و برخی کشورهای دیگر، بدنبال گسترش تنش در سطح منطقه و بویژه درگیر کردن ایران است و با این فرمان که به غزه تجاوز کرد و مقامات لبنان و ایران و سوریه و فلسطین و حماس را ترور کرد، بدنبال گسترش تنش هست. ولی ما معتقدیم  استمرار و گسترش تنش به نفع هیچ یک از کشورهای منطقه و حتی جهان نیست و همه متضرر می‌شوند و مسئولیت گسترش جنگ با سازمان ملل و رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی این رژیم می‌باشد.

  1. این جنگ قرار است تا کجا پیش رود؟

چنانچه جهان جنایات رژیم صهیونیستی را متوقف نکند، این بحران همچنان ادامه خواهد داشت. تا زمانی که رژیم صهیونیستی هست، جنگ هست و شاهد صلح و ثبات در منطقه نخواهیم بود.ما با یک رژیم نرمال و عادی روبرو نیستیم. با رژیم یاغی و سرکش روبرو هستیم. روز گذشته سفیر یاغی اسرائیل دبیر کل سازمان ملل متحد را عنصر نامطلوب (persona non grata) اعلام کرد و قبلا هم با پرروئی منشور سازمان ملل در مقابل چشمان همه پاره کرد

  1. نگرش جامعه بین المللی به ویژه سازمان ملل را چگونه توصیف و ارزیابی می‌کنید؟

به اذعان اکثر کشورها که در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به صراحت تأکید کردند، گفتند شورای امنیت در انجام وظایف خود برای کاهش خشونت ها ناتوان بوده و شکست خورده و این امر باعث شده رژیم صهیونیستی ده‌ها هزار نفر از مردم بیگناه را در غزه و لبنان به خاک خون بکشد.

 به همین دلیل اکثر کشورها خواستار اصلاح ترکیب شورای امنیت هستند. شورای امنیت تحت کنترل آمریکاست و بدلیل حمایت های آمریکا از رژیم صهیونیستی از کارائی افتاده است.

 با توجه به آنچه که در غزه طی یکسال گذشته و اکنون در لبنان اتفاق افتاده است یک آبروریزی تمام عیار برای جامعه جهانی، برای بشریت، برای سازمان ملل و شورای امنیت و بویژه ننگ و شرم برای کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر می‌باشد که نه تنها در برابر جنایات بی سابقه رژیم صهیونیستی سکوت کردند، بلکه از رژیم غاصب صهیونیستی با ارسال بمب های یک تنی حمایت هم کردند.

امروز جهان و دولت ها در یک آزمون مهم قرار گرفته اند که از جبهه مظلوم دفاع کنند یا از جبهه ظالم؟ این مدعیان دروغین حقوق بشر  برای کشتار 42 هزار نفری غزه که 15 هزار نفر آن زنان و کودکان هستند و 1800 نفر در لبنان طی هفته اخیر، چه پاسخی دارند؟

نکات پایانی

منطقه و جهان در شرایط بسیار حساس و هشداری قرار دارد و همه کشورها باید مسئولیت پذیر باشند و از همه کشورهای جهان و سازمان ملل می خواهیم که برای برقراری آتش بس و جلوگیری از حملات رژیم صهیونیستی و تشدید بیشتر تنش ها در منطقه بخصوص لبنان و غزه تلاش کنند تا آتش جنگ منطقه و جهان را فرا نگیرد که همه متضرر می‌شوند.

جنایات یکساله رژیم صهیونیستی در غزه و گسترش آن به لبنان، تجلی وحشتناک یک اقدام سازمان یافته از نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی است. این رژیم با عبور از همه خطوط قرمز عبور و هر گونه جنایت را تصور کنید مرتکب شد و مستوجب مجازات و محاکمه در مجامع حقوقی بین المللی است.

جنایات یکساله رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه، مصداق بارز جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی است  که از منظر حقوق بین الملل به عنوان جنایات خطیر بین المللی معرفی شده اند. با توجه به ارتکاب این رژیم به همه نوع جنایت و عبور آن از  همه خطوط قرمز به استثنای بمب اتم، باید نزد دادگاه کیفری بین المللی به خاطر جنایات جنگی محاکمه شود تا جهان شاهد تکرار چنین جنایاتی نباشد و وظیفه جامعه جهانی و سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن نیز اجرای تحقق خواسته آزادی خواهان جهان در این امر است.

 

لینک مصاحبه"

https://youtu.be/A0bFeqADAwI?si=P7kPiKguKXMeJA3B

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما