مصاحبه خبرنگار تلویزیون TV7 با سفیر جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمله نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران
پاسخ سفیر جمهوری اسلامی ایران به سوالات خبرنگار تلویزیون TV7 در خصوص حمله نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران
به درخواست شبکه تلویزیونی 7TV، جناب آقای عسگری سفیر جمهوری اسلامی ایران با خبرنگار این روزنامه آقای محمدو آوا انجای در تاریخ 9/4/1404 در محل سفارت مصاحبه نمود و به سوالات مختلف و متعدد وی پیرامون حمله نظامی و تجاوز رژیم اسرائیل به کشورمان را پاسخ داد. شایان ذکر است که مصاحبه سفیر رژیم صهیونیستی قبل از مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران پخش شد که با مخالفت ها و اعتراضات بسیار گسترده مردمی علیه این شبکه مواجه شد و اکثریت با پخش مصاحبه سفیر رژیم نسل کش مخالفت کردند. البته یکبار هم قبلا بدلیل اعتراضات مردمی مصاحبه وی پحش نشد.
سوالات مصاحبه به شرح زیر میباشد:
- درخصوص روابط دوجانبه ایران و سنگال توضیح دهید. حوزههای فعال در همکاریهای دوجانبه دو کشور چیست؟
- در ماههای اخیر، رژیم صهیونیستی حملات خود را بر علیه جمهوری اسلامی ایران تشدید نموده است، تفسیر شما از این تشدید حملات چیست؟
- رژیم اسرائیل تعداد زیادی از فرماندهان عالی رتبه نظامی و دانشمندان ایرانی را ترور کرده است، آیا امکان دارد در اینباره صحبت نمایید؟
- متعاقب این مجموعه از ضربات راهبردی، آیا مردم ایران احساس اتحاد میکنند یا ضعف؟
- دولت ایران چگونه به این تجاوزات، پاسخ داده است؟
- آیا شما از تشدید تنشها در منطقه هراس دارید؟
- آیا کشور شما حقیقتاً به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی است؟
- لطفاً به ما حقیقت را بگویید که آیا واقعا برنامه مخفی توسعه ساخت بمب اتمی وجود ندارد؟
- خط قرمز جمهوری اسلامی ایران در زمینه توانمندیهای نظامی هستهای چیست؟
- پاسخ شما به اتهام قدرتهای غربی مبنی بر پنهان کردن نیات واقعی ایران چیست؟
- آیا ایران در حال حاضر بازدارندگی هستهای را یک ضرورت ژئوپلیتیکی میداند؟
- پاسخ دقیق ایران به حملات اسرائیل چه بود؟
- پایگاههای آمریکایی هدف قرار گرفتند: آیا این پیامیبرای اسرائیل بود یا برای ایالات متحده آمریکا؟
- ایالات متحده نیز به صورت نظامیپاسخ داد. آیا میتوان این را یک درگیری مستقیم میان ایران و آمریکا دانست؟
- ارزیابی شما از سکوت یا همدستی قدرتهای بزرگ در منازعه میان آمریکا و اسرائیل علیه ایران چیست؟
- آیا ایران به تنهایی عمل میکند یا با حمایت عملی متحدانش مانند حزبالله یا روسیه؟
- آتش بس اعلام شده را چگونه تفسیر میکنید؟ آیا این آتش بس نقطه عطف است یا صرفاً یک توقف راهبردی؟
- آیا ایران آماده بازگشت به میز مذاکرات درباره برنامه هستهای یا صلح منطقهای میباشد؟
- در این شرایط آیا میتوانیم بگوییم جنگ پایان یافته است؟
- برنامه ایران برای بازسازی مناطق و برنامههای آسیب دیده چیست؟
- کشوری مانند سنگال چه نقشی میتواند در کمک به صلح یا بازسازی، چه از نظر دیپلماتیک و چه نمادین ایفا کند؟
- اگر موضوعاتی هست که توضیح پیرامون آن را لازم میدانید، بفرمایید.
متن مصاحبه:
- Your Excellency, how would you describe the current state of relations between Iran and Senegal? And What are the main areas of active bilateral cooperation between our two countries?
ایران در سال 1971 روابط دیپلماتیک با سنگال برقرار کرد. اکنون بیش از 52 سال از روابط دیرینه و تاریخی دو کشور میگذرد. آن نهال کوچک سال 1972 امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده است. اشتراکات بسیار زیادی از بعد سیاسی، تاریخی، فرهنگی و حتی ژئوپلتیکی بین دو کشور وجود دارد. اسلام عامل مهم پیوند دو ملت و دو کشور است. خوشبختانه روابط دوستانه و سازندهای بین دو کشور برقرار است و در بسیاری از حوزهها همکاریهای خوبی در جریان است. در بخش سیاسی، در سطح سران و مقامات ارشد دو کشور تبادل هیئتها و یا دیدارهای دوجانبه در حاشیه نشستهای بینالمللی در جریان است. در حوزه اقتصادی نیز در بخشهای نفت و گاز، کشاورزی، صنعت و آموزش فنی و حرفهای همکاریهای خوبی وجود دارد. سنیران اتو به عنوان نماد همکاریهای صنعتی در سنگال فعال است. در حوزههای علمی و دانشگاهی، فرهنگی و مذهبی نیز مناسبات دوستانه و همکاریهای خوبی در جریان است. ایران با وجود تحریمها و فشارهای حداکثری آمریکا و غرب، دارای موفقیتها و دستاوردهای بسیاری در حوزههای مختلف میباشد و آمادگی دارد تا تجارب خود را با کشور برادر و مسلمان به اشتراک بگذارد.
مناقشه و حمله اسرائیل
ISRAEL – ATTACKS & CONFLICTS**
- In recent months, Israel has intensified its strikes against positions linked to Iran. How do you interpret these attacks?
- رژیم اشغالگر و یاغی صهیونیستی بامداد روز جمعه 13 ژوئن و رژیم آمریکا در روز یکشنبه 22 ژوئن با نقض قوانین بینالمللی، تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران را مورد حمله هوائی و موشکی قرار دادند.
- اسرائیل علاوه بر جمعی از فرماندهان ارشد و تعدادی از دانشمندان هستهای، بیش از هزاران نفر زن و کودک و سالخورده را شهید و مجروح نمود و برخی زیرساختهای اقتصادی و نظامی و نیز غیر نظامی نظیر بیمارستان و مناطق مسکونی و حتی سایتهای هستهای فردو، نظنز و اصفهان را مورد حمله و بمباران قرار داد.
- ایران قربانی یک تجاوز آشکار توسط یک رژیم نسل کش و آمریکا قرار گرفت. حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران یک اقدام مسلحانه آشکار و تجاوز به حاکمیت ملی کشوری مستقل و نقض آشکار تمامی قوانین حقوق بین الملل و منشور ملل متحد (بند 4 ماده 2 منشور) است و تهدیدی علیه صلح و امنیت بینالمللی به شمار میآید.
چرا؟
- ما در میانه مذاکرات مورد تجاوز قرار گرفتیم. ما با آمریکا 5 دور مذاکرات غیرمستقیم برگزار کردیم و ششمین دور قرار بود دو روز قبل از حمله در مسقط برگزار شود و این حمله خیانت به دیپلماسی بود چون بدون هیچ پیش زمینهای مورد تجاوز و حمله نظامیبیرحمانه و ناعادلانه این دو جنایتکار قرار گرفت. نتانیاهو میدانست در صورت توافق همه چیز را خواهد باخت، چون دو دهه نسبت به ایران و تأسیسات هستهای فقط دروغ گفته بود. لذا تجاوز به خاک ایران در میانه مذاکرات نشانه بیصداقتی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا و خیانت به دیپلماسی است.
- رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا در جنگ غزه و حمله به ایران از همه خطوط قرمز قانونی عبور کردند و مرتکب همه نوع جنایت شدند. حمله به تأسیسات هستهای صلح آمیز ایران آخرین خط قرمز و میخی بر تابوت حقوق بینالملل و معاهده منع اشاعه هستهای بود. رژیم اسرائیل به دنبال درگیر کردن کل منطقه و جهان برای نجات خود بود و ورود آمریکا به جنگ نه تنها کاملا غیرقانونی است بلکه موجب گسترش و تشدید تنش و درگیری در سراسر منطقه خواهد شد.
- ورود مستقیم آمریکا به جنگ، نشان از قرارداشتن رژیم صهیونیستی در وضعیت بحرانی، ضعف و شکست بود.
- Several high-ranking Iranian officials, generals, and scientists have been killed. Can we speak of targeted assassinations?
بله تعدادی از فرماندهان ارشد و عالیرتبه و همچنین تعدادی از دانشمندان هستهای کشورمان مورد ترور جاسوسان اسرائیل قرار گرفتند و شهید شدند. البته این اولین بار نیست و قبلا نیز چندین نفر از دانشمند هستهای ما توسط همین رژیم جنایتکار، نامشروع و اشغالگر ترور شده بودند. غیر از آنها هزاران نفر، از کودک دو ماهه تا خبرنگاران و زنان و سالخوردگان را در بسیاری از شهرهای ما به شهادت رساند و یا مجروح کرد. با افتخار همه آنها با حضور شکوهمند و باورنکردنی مردم ما روز گذشته تشیع و به خاک سپرده شدند. رژیم صهیونی اگر جرات دارد به خبرنگاران اجازه دهد از مکانهای نظامی و اطلاعاتی خبر و تصویر تهیه کنند، چرا سانسور میکند؟ چرا تعداد کشتههای نظامی خود را اعلام نمیکند و به دروغ اعلام میکند ایران به اهداف غیر نظامی حمله کرده است و شهروندان عادی را کشته است. شما امروز به برخی از تصاویر منتشر شده که در جلوی درب به نمایش گذاشتهایم بنگرید و ببینید که چند نفر کودک و غیرنظامیشهید شدهاند.
- Does the Iranian people feel united or weakened by this series of strategic losses?
- رژیم اسرائیل و آمریکا مرتکب چند اشتباه راهبردی و استراتژیک شدند:
- یکی از مهم ترین اشتباه محاسباتی رژیم اسرائیل این بود که تصور میکرد با حملات اولیه شورش اجتماعی در ایران رخ می دهد و مردم علیه حکومت برخاسته و نظام سقوط میکند. برآورد خودشان این بوده که 70 درصد مردم در این شورشها شرکت و علیه حکومت قیام میکنند و دیگر نیازی به ادامه حملات اسرائیل نیست. بزرگترین وحدت و انسجام نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور هم از سوی ایرانیان مقیم خارج و هم دوستداران ایران شکل گرفت که بی سابقه و ریشه در ایرانی بودن دارد. ایرانیان وطنشان را دوست میدارند و حاضرند جانشان را فردا کنند. برخی افراد مشهور بسیار منتقد حکومت بودند ولی در این تجاوز بیشترین دفاع و حمایت را کردند و به حمایت از ایران و ایرانی و نظام جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
- فکر میکردند با هک کردن سیستم پدافندی و ترور همزمان فرماندهان ارشد، ایران قادر به بازسازی توان رزم خود نخواهد بود و طی 4 روز همه چیز تمام خواهد شد. در حالیکه چند ساعت بعد سیستم پدافندی فعال و همه فرماندهان شهید جایگزین شدند و اولین پاسخ دفاعی ما آغاز و تل آویو را هدف قرار دادیم که تصورش را نمیکردند.
- فکر میکردند مزدوران و جاسوسان موساد در داخل ایران سیستم حکومتی و مردمی را متلاش خواهند کرد و این فرصتی شد تا همه دستههای جاسوسی دستگیر شوند.
- به ذهنشان نمیرسید که موشکهای ایران، مراکز اطلاعاتی و نظامی نظیر مرکز موساد، پالایشگاه حیفا و دیگر مراکز نظامی را دقیق بزنند و گنبد به اصطلاع آهنین توان رهگیری را نداشته باشد.
- نتانیاهو ژست مرد دیوانه را گرفته و فکر کرد هر غلطی در سوریه، لبنان و یمن کرده میتواند در ایران نیز انجام دهد.
- How has the Iranian state responded to these acts considered as provocations?
جهان باید بداند که در میانه مذاکرات دیپلماتیک با آمریکا و حتی با اروپا و بدون هرگونه تحریکی مورد تجاوز و حمله نظامیبیرحمانه و ناعادلانه این دو جنایتکار قرار گرفت که خیانت به دیپلماسی بود. لذا تجاوز به خاک ایران در میانه مذاکرات نشانه بیصداقتی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا و خیانت به دیپلماسی است.
ما در اسلام قاعدهای داریم که براساس آن هیچگاه یک کشور مسلمان علیه کشور و ملت دیگری جنگ و تجاوز را آغاز نمیکند و ما در طول 200 سال گذشته هیچ جنگی را آغاز نکردهایم و الان هم ما آغازگر جنگ نبودهایم و این جنگ را رژیم اشغالگر اسرائیل به راه انداخت. ولی نسبت به دفاع و حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، امنیت کشور و مردممان، محق و مصمم هستیم و این دفاع براساس ماده51 منشور سازمان ملل متحد حق ذاتی ما میباشد که صریح آمده است. دفاع ما در مقابل این تجاوز کاملا مشروع میباشد.
Do you fear an irreversible escalation in the region?
ادامه این وضعیت حتما منجر به تشدید تنش در منطقه و حتی جهان میشود. امروزه کشورها به هم وابستگی متقابل پیدا کردهاند. میدانید که آمریکا در بسیاری از کشورهای منطقه دارای پایگاه نظامی است و در صورت ادامه جنگ ممکن بود اهداف دیگر آمریکا مورد حمله قرار گیرد.
NUCLEAR & ARMAMENT**
- Is Iran truly seeking to acquire nuclear weapons?
- ایران هیچگاه به دنبال سلاحهای هستهای نبوده و نیست و در آینده نیز به دنبال آن نخواهد رفت. ولیکن از حقوق مشروع و مسلم خود طبق قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمیکوتاه نخواهد آمد.
- حمله نظامی آمریکا به ویژه حمله به تأسیسات هستهای همانند حمله نظامی رژیم صهیونیستی نقض صریح و فاحش منشور ملل متحد، حقوق بینالملل و اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. حملات آنها یک راهزنی بینالمللی بود.
- برای نخستین بار در جهان دو بازیگر دارای سلاحهای هستهای که یکی از آنها قبلا از سلاح اتمی استفاده کرده و دیگری که حتی عضو ان پی تی هم نیست و همواره تسلیحات اتمی خود را پنهان کرده و اجازه بازرسیها را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمیدهد، به یک کشور فاقد سلاح هستهای که عضو ان پی تی و دارای برنامه صلح آمیز هستهای تحت نظارت آژانس بینالمللی انرزی اتمی میباشد، حمله نظامی انجام دادهاند. لذا این موضوع نشانه شکست رژیم های بینالمللی نظیر معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (ان پی تی) و حقانیت جمهوری اسلامی ایران است. این حمله به ان پی تی و قوانین آژانس بینالمللی بود.
- طبق قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی نه تنها کشورهای عضو ان پی تی و آژانس از هرگونه حملهای مصون هستند بلکه در صورت حمله، آژانس باید از کشور مورد تجاوز حمایت کند. در مورد ایران، آژانس نه تنها حمایت نکرد حتی بیانیه محکومیت هم صادر ننمود.
- رژیم اسرائیل با داشتن 200 کلاهک هستهای تنها رژیم دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا میباشد که نه عضو ان پی تی است و نه تحت بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد.
- این اقدام جنایتکارانه آمریکا نه تنها خسارات زیادی به ایران وارد کرد بلکه صلح و امنیت منطقه و جهان را به مخاطره افکند که مسئولیتش با آنهاست. وقاحت این موضوع زمانی آشکار میشود که رئیس جمهور آمریکا از طریق فضای مجازی و صفحه ایکس به صراحت و با افتخار حمله نظامیبه تأسیسات هسته ای فردو، نظنز و اصفهان را با استفاده از پیشرفتهترین هواپیماها و بمبها اعلام نمود.
- تأسیسات هستهای ایران در شرایطی مورد حمله مستقیم نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفت که به صورت 24 ساعته توسط بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دوربینهای آنلاین آنها تحت نظارت بوده است. طبق قوانین مصرح بینالمللی و اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حمله به این تأسیسات مطلقا ممنوع میباشد، چرا که میتواند خطر بروز فاجعه زیست محیطی و بهداشتی در اثر نشت مواد رادیواکتیو را در پی داشته باشد و از این بابت مصداق بارز جنایات جنگی است.
- ترامپ و رژیم صهیونیستی دیپلماسی و حقوق بینالملل را نابود کردند. رژیم صهیونیستی قبلا از همه خطوط قرمز عبور کرده بود و هر نوع جرم و جنایتی که تصور کنید قبلا در غزه و فلسطین و اکنون در ایران مرتکب شده است ولی این بار با حمله به تأسیسات هستهای ایران، از آخرین خط قرمز نیز عبور کردند و حقوق بینالملل و معاهدات بینالمللی را از حیض انتفاع ساقط کردند. لذا نه تنها آنها تأسیسات هستهای ایران را مورد حمله قرار دادند بلکه، منشور سازمان ملل، معاهدات بینالمللی و اصل حاکمیت قانون را نیز آماج حملات خود قرار دادند. حمله به تأسیسات هستهای بزرگترین جرم بینالمللی و خطایی نابخشودنی است.
- رژیم صهیونیستی بهعنوان تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه، عضو هیچیک از معاهدات سهگانه خلع سلاح کشتارجمعی، از جمله معاهده عدم اشاعه (NPT)، کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی (CWC) و کنوانسیون منع سلاحهای بیولوژیک (BWC) نیست.
- قصه آنجا جالب میشود که رژیم صهیونیستی تبلیغ میکند که به خاطر هستهای به ایران حمله کرده است. رژیمیکه خود دارای 200 کلاهک هستهای است و عضو ان پی تی هم نیست و لذا أصلا مشروعیت چنین اقدامی را ندارد.
- طبق قوانین بینالمللی و اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای حق مسلم همه کشورهای جهان است. اینها به بهانههای واهی به دنبال سلب این حق مسلم و قانونی هستند و البته به دنبال نیز میباشند که استقلال ما را بگیرند و ما را تابع خود کنند که این رویا تعبیر نخواهد شد.
- نتانیاهو، قصاب غزه از سال 2008 تقریبا هرساله در سازمان ملل اعلام میکند که ایران تا 6 ماه دیگر به سلاح اتمی دست پیدا میکند و با گذشت حدود 20 سال هنوز این دروغها را تکرار میکند و جالب است که غرب به اصطلاح متمدن هم پیرو اوست و باور میکند. یکی از طنزپرداز آمریکایی این را تبدیل به یک برنامه طنز کرده و جملات ایشان را تکرار و وی را رسوا میکند. همین بس نیست که از این جنایتکار حمایت نکنید.
- ایران نه به دلیل قدرت هستهای، بلکه از جهت استقلال و عدم اطاعت از قدرت آمریکا مورد حمله قرار گرفت و هستهای صرفاً بهانه است.
- Can you tell us the truth: is there a secret atomic bomb development program?
- حتما واقعیت را عرض میکنم. جمهوری اسلامی ایران در خلال 20 سال گذشته به زعم همه نهادهای بینالمللی به ویژه سازمان انرژی اتمی (16 بار) متعهد به تعهدات خود بود و صریحا اعلام کرد که به دنبال سلاح هستهای نیست و مقام معظم رهبری به عنوان مرجع تقلید نیز فتوا دادند که استفاده از سلاح اتمی حرام شرعی است. 120 بازرس و دوربینهای آنلاین آنها شبانه روز در حال بازرسی هستند. ایران عضو ان پی تی و سایر معاهدات بینالمللی است، ولی رژیم صهیونیستی که دارای بیش از 200 کلاهک هسته ای است نه تنها عضو ان پی تی نیست بلکه هیچ کشوری یا سازمان انرژی اتمیبه دنبال بازرسی آن نیست. این استاندارد دوگانه را فقط مدعیان دروغین حقوق بشر و غیر متمدن غربی بلدند. اسرائیل به ما حمله کرده و از ما میخواهند خویشتنداری کنیم. دنیای عجیبی نیست؟
- جالب است بدانید که رافائل گروسی مدیر کل آژانس انرژی اتمی در تاریخ 21 ژوئن در مصاحبه با کریستین امان پور خبرنگار سی ان ان صریحا اعلام کرد که ما تاکنون به هیچ سندی مبنی بر دستیابی ایران به سلاح هسته ای دست نیافته ایم و به طور سیستماتیک مشاهده نکردهایم که ایران به سمت ساخت بمب اتمی میرود. این در حالی است که گروسی دو روز قبل از حمله با گزارش غلطی که به آژانس داد و قطعنامه ای صادر شد، چراغ سبزی برای این حمله به رژیم اسرائیل داد و وی شریک این جنایت است. روز گذشته هم همین موضع را تکرار کرد.
- What is the Islamic Republic’s red line when it comes to military nuclear capabilities?
طبق قوانین بینالمللی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، همه کشورهای عضو حق تولید و استفاده از انرژی هستهای صلح آمیز را دارند و آژانس حتی باید کمک کند. مگر کشورهای ژاپن آلمان و برزیل الان دارای انرژی هستهای نیستند؟ در حالیکه کشور هستهای نیستند. امروزه انرژی هستهای بیشترین خدمات را در همه حوزهها به ویژه دارو و بهداشت و درمان ارائه می دهد. ترامپ میگوید ایران نفت و گاز دارد و نیازی به انرژی هستهای نیست، مگر آمریکا نفت و گاز ندارد؟ مگر روسیه دارای نفت و گاز نیست؟ این چه حرف بی ربطی است؟ خط قرمز ما این است که سلاح هسته ای نداشته باشیم ولی از انرژی هسته ای صلح آمیز دست نخواهیم کشید و خط قرمز ماست.
- What is your response to Western powers accusing Iran of hiding its true intentions?
ایران به بهانه داشتن سلاحهای هستهای، قربانی یک اقدام تجاوزکارانه آشکار از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا شده است. ایران نه به رژیم اسرائیل حمله کرد و نه آغازگر جنگ بوده است. اینکه ممکن است تهدیدی وجودی (Existing Threat) باشد، یک قرائت غلطی است و هیچ مبنای حقوقی ندارد. این فقط توجیهی برای تجاوز و مخفی کردن جنایات جنگی این رژیم است. ایران هیچگاه بمب هستهای نداشته و نخواهد داشت. اینها فقط بهانه و دروغهای جعلی است. یک نمونه به شما بگویم: آمریکا چرا به لیبی و عراق حمله کرد. میگفت عراق احتمالا دارای سلاحهای کشتار جمعی است. بعد از حمله و کشتن بسیاری از مردم بیگناه هیچ نشانهای پیدا نکردند. مثلا من امروز بگویم که شما با دوربین آمدهاید و احتمالا مواد منفجره همراهتان دارید؟ و به شما صدمه بزنم آیا این اتهام درست است؟
- Does Iran today see nuclear deterrence as a geopolitical necessity?
ایران به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی، ژئو استراتژیکی و تاریخ 7 هزار ساله خود یک کشور خاص به شمار میرود و نیازی به قدرت هستهای بودن برای بازدارندگی ندارد. مردم وفاودار ما که در این جنگ از کشور خود دفاع کردند بزرگترین بازدارندگی کشور هستند.
RETALIATION, WAR & AMERICA**
- What exactly was Iran’s response to the Israeli strikes?
- عرض کردم ما آغازگر جنگ نبودهایم ولی نسبت به حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، و امنیت کشورمان هم محق و هم مصمم هستیم و این دفاع براساس ماده51 منشور سازمان ملل متحد حق ذاتی ما میباشد که در آن به صراحت تصریح شده و به رسمیت شناخته شده است. دفاع ما کاملا مشروع در مقابل یک تجاوز کاملا نامشروع میباشد.
- ترامپ همواره در کمپینهای انتخاباتی وعده پایان دادن به جنگها در منطقه و جهان را میداد ولی عملا خودش مستقیم به یک کشور عضو سازمان ملل حمله کرد.
- رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا در جنگ غزه و حمله به ایران از همه خطوط قرمز قانونی عبور کرد و مرتکب همه نوع جنایت شدند. حمله به تأسیسات هستهای صلح آمیز ایران آخرین خط قرمز و میخی بر تابوت حقوق بینالملل و معاهده منع اشاعه هستهای بود. رژیم اسرائیل به دنبال درگیر کردن کل منطقه و جهان برای نجات خود بود و ورود آمریکا به جنگ نه تنها کاملا غیرقانونی است بلکه موجب تشدید تنش در سراسر منطقه خواهد شد.
- American bases were targeted: was that a message to Israel or to the United States?
این حمله دقیقا پیامیبه آمریکا و حتی اسرائیل بود و اصلا پیامیبه کشورهای برادر و مسلمان عربی نبود. وزیر امور خارجه ما به کشورهای منطقه اطلاع داده بود که در صورت حمله آمریکا ما چارهای نداریم که به پایگاههای آمریکا حمله کنیم که متاسفانه در خاک شما قرار دارد. پیام ما به کشورهای همسایه پیام دوستی و سیاست همسایگی است و به دنبال توسعه روابط با آنها هستیم.
- The United States also responded militarily. Can this be considered a direct Iran–U.S. conflict?
به نظر شما آیا این حمله مستقیم آمریکا را چیز دیگری میتوان تفسیر کرد؟ ترامپ و مقاماتش اذعان میکنند که هواپیماهایشان بعد از 35 ساعت پرواز، اهدافی را در ایران بمباران کردند و بخشی هم از مبدا ناوهای جنگی دریایی آنها صورت گرفته است؟ لذا حتما حمله مستقیم بود و پاسخ ما هم حمله مستقیم به پایگاه آمریکاییها در قطر بود. تأیید میکنم پایگاه نظامی آمریکا در قطر بود. اصلا منافع قطر مد نظر نبوده است و از قبل هم به مقامات قطری اطلاع داده بودیم.
- How do you view the silence or complicity of major powers in this conflict?
این نگاه مایهی نگرانی و غیر اخلاقی است. این سکوت میتواند به معنای ضمنی تجاوز و نقض حقوق بینالملل باشد. وقتی این اقدام مهم را محکوم نمیکنند یا سکوت میکنند یعنی اعتبار نظام بینالملل و منشور ملل متحد و حاکمیت کشورها را زیر سوال میبرند. لذا این الگوئی خطرناک و تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی است.
- Is Iran acting alone or with concrete support from allies such as Hezbollah, or Russia?
ایران 47 سال است که تحت تحریمها و فشارهای حداکثری آمریکا و غرب قرار دارد و با وجود این فشارها متکی به خود هست. ایران با اتکا به مردم، توان دانشمندان خود، نعمتهای خدادادی و لطف خدا توانست پایدار بماند و در این حمله متجاوزانه نیز همینگونه عمل کرد. البته قدرتهایی همچون چین و روسیه مواضع محکمی اتخاذ و تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و در چارچوب نهادهای بینالمللی همچون شورای امنیت سازمان ملل، شانگهای و بریکس حمایت از ایران به عمل آوردند ولی در میانه جنگ در حد حمایت سیاسی بود و ایران قابلیت دفاع مستقل از خود را داشت و نیازی به کمک سایرین نداشت.
CEASEFIRE & FUTURE**
A ceasefire has been announced in some areas. Is this a true turning point or merely a strategic pause?
به هرحال آتش بس پس از 12 روز جنگ همه جانبه برقرار شد و امیدواریم پایدار بماند ولی در جنگ لبنان و غزه شاهد بودیم که این رژیم به دلیل ماهیت تجاوزکارانهاش، مدتی بعد نقض کرد و به حملات خود ادامه داد و حتی روز جمعه شاهد بمباران مجدد بسیاری از مناطق جنوب لبنان بودیم و در اینجا هم ما همچنان با دیده تردید باید بنگریم و هوشیار باشیم. ما به تعهدات خود پایبند خواهیم بود ولی در صورت حمله، در دفاع هیچ اغماض و کوتاهی نخواهیم کرد.
- Is Iran ready to return to the negotiating table regarding nuclear talks or regional peace?
- ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. استحضار دارید که توافق هستهای موسوم به برجام، 11 سال پیش و پس از سالها مذاکره حاصل شد ولی همین ترامپ که شعار صلح طلبانه میدهد در دوره نخست ریاست جمهوریاش از آن خارج شد و حتی وندی شرمن دیروز اعلام کرد ما زمانی ضربه خوردیم که ترامپ از این معاهده خارج شد. لذا ایران طی دو ماه اخیر در حال مذاکره بود و 5 دور مذاکره کرد و ششمین دور قرار بود دو روز قبل از حمله در مسقط برگزار شود و این حمله از سوی آمریکا و رژیم جنایتکار اسرائیل خیانت به دیپلماسی و حقوق بینالملل بود. ما طبق قرآن که میگوید اوفو بالعقود به قرارمان متعهد بودیم. جهان باید بداند که در این عصر مجازی به خوبی آگاه هست و با چشمان خود دیدند که در میانه مذاکرات دیپلماتیک با آمریکا و حتی با اروپا و بدون هرگونه تحریکی مورد تجاوز و حمله نظامیبیرحمانه و ناعادلانه این دو جنایتکار قرار گرفت که خیانت به دیپلماسی بود. جنابعالی خبرنگار هستید و واقعیات را مشاهده کردید. البته قرائت ایرانی را باید بشنوید و قضاوت کنید. لذا تجاوز به خاک ایران در میانه مذاکرات نشانه بیصداقتی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا است. در حین جنگ اصرار داشتند مذاکره کنیم که به هیچ عنوان نپذیرفتیم و تأکید کردیم در صورت توقف جنگ امکان مذاکره هست ولی الان با توجه به حمله به تأسیسات هستهای ایران شرایط تغییر کرده است. ما که در حال مذاکره بودیم؟ چرا حمله کردند؟ چون قلدر هستند و قدرت دارند. ترامپ مدعی است که تأسیسات هستهای ایران را نابود کرده است. اگر درست است چرا دوباره به دنبال مذاکره هستند. اینها میگفتند ما فقط میخواهیم ایران سلاح هستهای نداشته باشد. همهاش دروغ بود و استقلال ایران هدف اصلی آنها بود.
- Can we say the war is over?
هم آری هم نه. در سوال قبلی پاسخ دادم. چون آتش بس اعلام و از طریق میانجیها انجام شده است ما طبق قواعد اسلامی و بینالمللی به آن پایبند هستیم ولی هیچ اعتمادی به رژیم اسرائیل و آمریکا نداریم و تجربه لبنان و غزه جلوی چشمان ما میباشد و در صورت نقض از سوی این رژیم حتما کوبندهتر از قبل پاسخ خواهیم داد. اینها هنوز خشم ملت ایران را ندیدهاند.
- How does Iran plan to rebuild areas affected by the bombings?
ما 8 سال جنگ تحمیلی صدام علیه ایران را داشتیم. در این 8 سال هیچ کشوری به ما کمک نکرد بلکه به صورت همه جانبه به صدام همه نوع کمک را کردند و ایران را به ویرانهای تبدیل کردند ولی مقاومت کردیم و پیروز شدیم و شورای امنیت سازمان ملل هم صدام و عراق را رسما متجاوز شناخت و محکوم کرد. ولی ایران را ساختیم. امیدوارم فرصتی شود تا از ایران و شهرهای مختلف آن بازدید کنید و از زبان من نشنوید و خود واقعیات را ببینید. الان هم همینطور است و حتما خواهیم ساخت. ممکن است تأسیسات و زیرساختهای هستهای را هم از بین برده باشند ولی دانش فنی ایران را که از بین نبردهاند. دانشمندان هستهای ما محدود نیستند.
- What role can a country like Senegal play in contributing to peace or reconstruction, whether diplomatically or symbolically?
سنگال کشوری نوظهور، باثبات و دارای اقتصادی رو به رشد است. در آفریقا و به ویژه منطقه غرب آفریقا به عنوان یک بازیگر مهم و میانجیگر در برخی تنشها و اختلافات میباشد. لذا مهم نیست کشور کوچک باشد یا بزرگ، بلکه توان بازیگری مهم است و سنگال نشان داده است که چنین توانی را دارد. میانجیگری سنگال در اختلافات منطقهای میان اکوواس و اتحاد ساحل را دیدیم. به عنوان هیئت صلح و میانجی با روسیه و اوکراین را دیدیم. لذا حتما سنگال نیز میتواند در چنین مواقعی حتی به طور سمبلیک و فراتر از آن به صورت عملی و دیپلماتیک برای برقراری صلح ایفای نقش کند و ما هر ایده و ابتکاری که به صلح و ثبات منطقه و جهان کمک کند و استقبال میکنیم. جا دارد همینجا از دولت محترم سنگال بابت موضع مثبتش یعنی محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به ایران تشکر و قدردانی کنم. این یکی از نقشهای کشورهاست که سنگال به خوبی ایفا کرد. از مردم خوب، مسلمان و برادر سنگال نیز به خاطر محکومیت این جنایت رژیم اسرائیل و ابراز همدردی با مردم ایران که با ارسال پیامهای متعدد، ارسال نامه، تماس تلفنی و حتی حضور فیزیکی در سفارت صورت گرفت، صمیمانه تشکر میکنم.
Last Comments?
- ما هیچگاه به دنبال تنش و جنگ نبودهایم و نخواهیم بود چون از آموزههای اسلامی است و ما این را آموختهایم و طی 200 سال گذشته هم آغازگر هیچ جنگی نبودهایم ولی اگر مورد تجاوز قرار بگیریم با تمام قوا از خود و تمامیت ارضی خود دفاع میکنیم، کما اینکه در جنگ هشت ساله صدام علیه ایران و جنگ 12 روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی دفاع قاطع و مشروع کردیم و جهان مشاهده کرد.
- ایران به هیچ عنوان به دنبال سلاح هستهای نبوده و نیست و در آینده نیز هرگز به آن سمت نخواهد رفت ولی براساس قوانین بینالمللی و قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی از حق مشروع خود برای تولید و استفاده صلح آمیز انرژی هستهای دفاع میکند و هیچگاه از حقوق مشروع خود عقب نشینی نمیکنیم.. انرژی هستهای صلح آمیز حق همه کشورها جهان هست و حتی کشورهای عضو ان پی تی برای استفاده از آن باید مورد حمایت قرار گیرند. لذا داشتن سلاح هسته ای ابداً ولی داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای حتماً.
- رژیم صهیونی در جنگ غزه و فلسطین از همه خطوط قرمز عبور کرد و هر نوع جنایتی که تصور کنید را مرتکب شد. در ایران هم مجددا همین جنایات را مرتکب شد ولی حمله به تأسیسات هستهای ایران خط قرمز جدیدی بود که هم این رژیم و هم آمریکا از آن عبور کردند که این به معنی فروپاشی حقوق بینالملل و قوانین بینالمللی بود. استحضار دارید که دو بازیگر دارای سلاح هستهای یعنی آمریکا و رژیم صهیونی به یک کشور فاقد سلاحهای هستهای حمله کردند. طبق قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در صورت تجاوز یا حمله به یک کشور عضو ان پی تی، این آژانس موظف به حمایت از آن کشور است که متأسفانه این قانون هم زیر پا گذاشته شد و گروسی به ایران و ان پی تی خیانت کرد. هم به دلیل عدم محکومیت اسرائیل و عدم حمایت از ایران و هم به جهت ارائه گزارش غلط به آژانس و چراغ سبز به رژیم اسرائیل.
- حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران نه تنها یک اقدام مسلحانه آشکار به حاکمیت ملی و سرزمینی ایران بود بلکه نقض تمام قوانین بینالمللی، منشور ملل متحد و تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی بوده و پاسخ قاطع ایران حق قانونی و مشروع طبق ماده51 منشور ملل متحد سازمان ملل بود. این دفاع مشروع مورد حمایت همه کشورهای مسلمان و آزادیخواهان قرار گرفت و بیانیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول هم در همین زمینه بود.
- نه تنها تأسیسات هستهای ایران مورد حمله قرار گرفت، بلکه قوانین بینالمللی، منشور ملل متحد و قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز مورد حمله قرار گرفت. حقوق بین الملل با این اقدام تجاوزکاران فروپاشید.
- ایران خواهان منطقهای امن، باثبات، پیشرفته و عاری از تهدیدات رژیم صهیونیستی است و ایران به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی همه کشورهای منطقه احترام میگذارد.
- مهمترین وظیفه شورای امنیت سازمان ملل، حفظ صلح و امنیت بینالمللی و مقابله با تجاوز و معرفی تجاوزگر است. تاکنون که نهادهای بینالمللی نتوانستهاند جلوی این تجاوزگر یاغی را بگیرند و شاهد تجاوز آن به غزه و لبنان و سوریه و الان ایران هستیم و اگر مقابله نشود حتما شاهد حمله به کشوری دیگر باید باشیم. باید با این خوی اشغالگری و تجاوزگری رژیم صهیونیستی مقابله جدی و قانونی شود. دیوان بینالمللی دادگستری سازمان ملل متحد، نتانیاهو را به عنوان جنایتکار و نسلکش محکوم کرده است ولی شاهد هستیم که همچنان به جنایات خود ادامه میدهد و در حمله به غزه بیش از 60 هزار زن و کودک و خردسال را شهید و در ایران نیز هزاران شهید و مجروح بر جای گذاشت. به خبرنگاران حمله کرد. به نیروهای سازمان ملل حمله کرد، به صدا و سیمای ایران حمله کرد و خبرنگاران را شهید نمود. شما خبرنگار هستید، چه جوابی دارید؟به 4 بیمارستان و مرکز درمانی ایران حمله کرد. 35 بیمارستان به همراه پزشکان و بیماران در غزه را با خاک یکسان کرد. آیا نیازی هست بیشتر بگویم. همه مراکز دینی اعم از کلیسا و مسجد را بمباران کرد و چندین ماه است که از طریق گرسنگی دادن به کودکان غزه، به دنبال رسیدن به اهداف شوم خود میباشد. این جنایات و شکایات را به کجا باید بگوئیم، فعلا که سازمانهای بینالمللی نتوانستند جلوی این متجاوز نسلکش را بگیرد ولی با اعتقاد میگویم خداوند تقاص خون این شهیدان و ظلمها را خواهد گرفت. اطمینان داشته باشید. همین حمله برق آسای رژیم در 12 ژوئن قبل از همه چیز لطف و معجزه خدا بوده است اگر ما متوجه باشیم.
لینک مصاحبه :
https://www.youtube.com/watch?si=jvy5X35zgD-ICAMN&v=vjoqS4ZZqD0&feature=youtu.be